Húska je s ročníkom spokojný. V NHL chce chytať do roku 2022

Slovenský brankár Adam Húska sa snaží preraziť v organizácii New York Rangers. V minulosti tvrdil, že by v NHL chcel chytávať pred dovŕšením 25 rokov. Rok 2022 sa blíži a tento cieľ stále platí.

„Áno, stále to platí. Dostať sa do NHL je zdĺhavý proces, no verím mu,“ potvrdil zvolenský rodák pre denník Šport.

V newyorskej organizácii sa blíži ku koncu éra Henrika Ludqvista a najväčšími konkurentmi Húsku sú Alexandar Georgiev, o ktorého výmene z tímu sa viackrát v tomto ročníku špekulovalo, a Igor Šesťorkin, ktorý v tomto ročníku potvrdzoval svoj veľký potenciál už aj v prvom tíme.

„Obaja sú vynikajúci brankári. Poznáme sa dobre, ale každý sa viac-menej sústredí len na seba,“ poznamenal Húska.

Húska, ktorý bol draftovaný v roku 2015 z celkového 184. miesta, mal v tejto sezóne v drese Hartfordu bilanciu 11-8-6 s 89,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,03 inkasovaného gólu na zápas. Tieto čísla sa mu citeľne zhoršili v druhej polovici sezóny. Ako by zhodnotil celý ročník?

„Pozitív bolo viac, sezónu hodnotím kladne. V organizácii Rangers som spokojný, dávajú mi dosť príležitostí,“ skonštatoval brankár, ktorý odchytal aj tri zápasy v nižšej ECHL. Bolo to však len preto, aby zostal v zápasovom tempe pri dočasnom návrate Šesťorkina do AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL