Legendárny Coffey: V dnešnej NHL mi chýba viac bodyčekov

Legendárny obranca Paul Coffey na vlastnej koži zažil jednu z najtvrdších ér v histórii NHL. V súčasnosti je fanúšikom toho, ako sa liga vyvinula, ale predsa by si želal, ak by sa do hry vrátilo trochu viac tvrdosti.

„Jedna vec, ktorú si želám – a môžem opäť povedať, že milujem sledovanie tejto hry a je skvelá – želám si, aby v nej bolo viac bodyčekovania,“ povedal Coffey pre Sportsnet.

„Nebol som hráčom, ktorý často bodyčekoval, ale poviem vám, že keď som niekedy nebol mentálne v zápase a niekto ma narazil, tak ma to skutočne rýchlo prebudilo. Myslím si, že tá súčasť hry je už preč.“

Päťdesiatosemročný člen Siene slávy, ktorý je s 1531 bodmi druhým najproduktívnejším obrancom histórie a so 48 gólmi v sezóne 1985/86 vytvoril dodnes platný rekord obrancu, podal ďalšie dôvody, prečo by sa mali vrátiť veľké bodyčeky.

„Keď sa začnú chlapci bodyčekovať v premávke, hra začne byť omnoho zaujímavejšia. Skutoční hráči naskočia do hry a budú vedieť, ako premýšľať v takej premávke. To bolo vždy vzrušujúcou časťou hry, keď som nevedel, či sa odtiaľ vôbec vrátim naspäť,“ poznamenal Coffey.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL