Veľká príležitosť: Marleau dúfa, že v drese Penguins dokončí tento ročník

Skúsený útočník Patrick Marleau dúfa, že sa aktuálny ročník NHL obnoví, pretože by chcel s tímom Pittsburgh Penguins bojovať o Stanleyho pohár.

„Je to pre mňa veľká príležitosť dostať ďalšiu šancu na získanie Stanleyho pohára s Penguins. Všetko bolo v rámci tej organizácie skvelé, pomohli na každom kroku. Teším sa na to, ako vypadnem z domu, vrátim sa do normálu, vycestujem tam a začnem znova hrať,“ povedal Marleau.

Marleau dostal šancu v ambicióznom tíme, keď ho San Jose vymenilo do Pittsburghu pred prestupovou uzávierkou. Za nový tím však stihol odohrať len osem zápasov predtým, ako sa ročník prerušil pre koronavírus.

Štyridsaťročný veterán je vo svojej 22. sezóne v NHL, v ktorej odohral už 1723 zápasov základnej časti a 191 zápasov play-off. A hoci ešte nikdy nezískal Stanleyho pohár, uvedomuje si, že v súčasnej situácii jeho túžba musí ísť na druhú koľaj. Dôležitejšie je zdravie.

„Umývajte si ruky 20 sekúnd, nedotýkajte sa tváre, keď idete von. Ak musíte ísť na nákup potravín, nakupujte len základné veci a dbajte na sociálny odstup. Myslím si, že čím skôr budeme robiť všetky tieto správne veci, tým skôr budeme schopní ísť pred fanúšikov a užiť si opäť hranie,“ skonštatoval Marleau.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL