Krug dúfa, že neodohral za Bruins posledný zápas

Obranca Torey Krug, ktorý sa po tejto sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom, vyjadril v utorok nádej, že prerušenie sezóny pre koronavírus neznamená koniec jeho pôsobenia v tíme Boston Bruins.

„Skutočne dúfam, že som neodohral môj posledný zápas v drese Boston Bruins,“ povedal Krug pre NBC Sports. „Boston bol pre mňa aj moju rodinu špeciálne miesto na vyrastanie. Moja láska pre hru a hranie pred týmito fanúšikmi je pre mňa veľmi výnimočná.“

Dvadsaťosemročný rodák z amerického Michiganu je jedným z top potenciálnych voľných hráčov tohto leta a od začiatku marca nemal žiadne rokovania s vedením Bruins. Obe strany sa o možnej zmluve začali prvýkrát baviť v októbri, ale nová zmluva nie je na spadnutie.

„Nemôžem nič predpokladať, ale môžem len hádať, že veci budú v budúcej sezóne odlišné z toho pohľadu platového stropu. Dotkne sa to tímových štruktúr, no nemám ohľadom toho jasno... Je to jednoducho realita tejto situácie,“ poznamenal.

Krug je v poslednom roku svojej štvorročne zmluvy, ktorá zaťažuje platový rozpočet sumou 5,25 milióna amerických dolárov. Platový strop sa mal v budúcej sezóne NHL zvýšiť, ale teraz je jeho zvyšovanie ohrozené pre pokles ligových príjmov plynúci z prerušenia ročníka. Bruins by si ho tak nemuseli dovoliť.

Boston bol doteraz jediný tím, za ktorý nedraftovaný Krug v NHL hrával po úspešnej vysokoškolskej kariére. V 523 zápasoch základnej časti si pripísal 337 bodov (67+270) a v 62 dueloch play-off pridal ďalších 46 bodov (11+35).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL