Tarasenko je pripravený na návrat do akcie

Hviezdny útočník Vladimir Tarasenko je pripravený vrátiť sa do základnej zostavy tímu St. Louis Blues, ak sa sezóna 2019/20 obnoví. Na návrat sa teší, pretože pre zranenie ramena nehral od 24. októbra.

Tarasenko už korčuľoval so svojím tímom predtým, ako sa 12. marca pre hrozbu koronavírusu prerušil aktuálny ročník.

„Bol to vcelku náročný ročník, keď som nehrával, ale bol som skutočne nadšený z toho, čo by tento tím mohol v tomto ročníku dokázať. Hrali sme skutočne dobre, hrali sme skvelý hokej,“ poznamenal Tarasenko.

„Mal som to šťastie, že som absolvoval s tímom pár výjazdov predtým, ako toto všetko začalo, a tak som sa opäť cítil viac ako súčasť tímu. Teším sa, ako sa k hráčom pripojím na ľade, ako budem normálne trénovať a snáď si aj zahrám hokej. Bol to dlhý rok, ale hokej niekedy začne a my už len čakáme na ten deň.“

Podľa trénera Craiga Berubeho sa mohol ruský odchovanec vrátiť do hry v rovnaký týždeň, ako sa sezóna prerušila. Momentálne nie je známe, kedy a či sa ešte ročník dohrá. „Bol pripravený hrať,“ skonštatoval kormidelník.

Tarasenko stihol v tomto ročníku odohrať len desať zápasov, v ktorých zaznamenal desať bodov za tri góly a sedem asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL