Byfield je prirovnávaný k Malkinovi. Je to česť, tvrdí veľká nádej

Druhý najlepšie hodnotený korčuliar zo Severnej Ameriky pred tohtoročným vstupným draftom, Quinton Byfield, počul, ako bol porovnávaný s viacerými skvelými hráčmi NHL. Jeden porovnávaný hráč však u neho zarezonoval viac ako ostatní.

Odporúčame:
Sedemnásťročný Byfield verí, že v NHL môže hrať už v budúcej sezóne

„Určite už som bol porovnávaný s pár hráčmi. Myslí na Jevgenija Malkina. Je česť byť prirovnávaný k takému hráčovi. Čoskoro bude členom Siene slávy,“ povedal Byfield pre TSN.

Pittsburgh si vybral Malkina z druhého miesta v roku 2004 a mnoho odborníkov predpovedá, že aj Byfield bude druhým draftovaným hráčom po Alexisovi Lafreniereovi.

K Malkinovi ho najvýznamnejšie prirovnal Craig Button, ktorý ho vlani označil za „Malkinov klon“ a pred svetovým šampionátom juniorov povedal, že má „ruky Jevgenija Malkina“.

„Určite budem sledovať tak veľa zápasov Pittsburghu, ako bude možné, len aby som videl, čo na ľade robí a ako hrá. Je to robustný center a je neuveriteľné, aké má ofenzívne schopnosti a ako celkovo hrá. Určite si ho pozriem a pokúsim sa trochu tvarovať moju hru podľa neho,“ poznamenal Byfield, ktorý bol zo strany riaditeľa Centrálneho skautingu NHL, Dana Marra, prirovnaný aj k legendárnemu Jeanovi Beliveauovi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL