Bobrovskij o obnovení ročníka bez základnej časti: Je to neférové

Komisár NHL Gary Bettman tento týždeň uznal, že by sa možno nestíhalo pri obnovení ročníka 2019/20 dohrať základnú časť. Začať rovno s play-off však nie je alternatíva, ktorú by uprednostňoval brankár Floridy Sergej Bobrovskij.

„Myslím si, že to skutočne nie je férové, pretože stále zostávalo 12 alebo 13 zápasov do konca. To je veľa zápasov a my sme boli priamo v hre o play-off. Mali sme príležitosť dostať sa tam a ak to odstrihnú, tak to nebude férové,“ povedal Bobrovskij pre Sportsnet.

„Keď sa na to pozrieme zo športového pohľadu, základná časť má 82 zápasov a potom začína play-off. Nemôžete to odstrihnúť v tom bode, kde teraz sme a ísť rovno do play-off.“

Či už by sa určilo poradie na základe bodov alebo bodovej úspešnosti, žiaden iný tím by nebol bližšie k play-off, ako Panthers. Tí mali pritom v zvyšku základnej časti naplánovaných sedem z 13 duelov proti tímom na nepostupových pozíciách. S 56,5% úspešnosťou sú na 15. mieste celej ligy, len 0,01 % za Torontom.

„Z ekonomického pohľadu je to iné, ale nemyslím si, že zo športového pohľadu by to bolo spravodlivé,“ poznamenal Bobrovskij, ktorého názor sa zhoduje s tým, čo už povedal jeho spoluhráč Aleksander Barkov či Oliver Ekman-Larsson z Arizony alebo Connor McDavid z Edmontonu. Na druhú stranu, Alex Ovečkin a Sidney Crosby by nemali problém, ak by sa ročník obnovil rovno s play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL