Tréner Ottawy priniesol v strašidelných časoch dobrú správu

Hlavný tréner tímu Ottawa Senators, D.J. Smith, v stredu priniesol pozitívnu správu o stave šiestich členov tímu, ktorí boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Z nákazy sa už zotavili.

„Každému sa darí dobre. Pozitívne bolo, že každý, kto mal koronavírus, nemal také zlé prejavy, ako vidíte v televízii a u ľudí, ktorí sa skutočne trápili. Niektorí chlapci sa necítili dobre, ale tým, že sú športovci, sa všetci z toho dostali,“ povedal Smith.

„Je tu teraz však aj druhá strana. Myslím si, že je dôležité vidieť, že si tá choroba nevyberá. Nakazia sa aj herci a herečky, bohatí, chudobní, a tak sa musíte uistiť, že ste v bezpečí. Som skutočne rád, že každý z našej organizácie, kto bol v tom zahrnutý alebo bol v tom lietadle, je na tom teraz dobre. Ale určite, sú to strašidelné časy... Zasiahlo nás to, ale pravdepodobne to aj zachránilo veľa z nás. Pravdepodobne sme v tom mali trochu náskok.“

Senators odohrali posledný zápas len deň pred prerušením sezóny v Los Angeles. V rovnaký deň sa oznámilo, že v NBA bol pozitívne testovaný hráč zo západného pobrežia.

„Chlapci si boli vedomí toho, že bol v to popoludnie pozitívne testovaný hráč NBA, takže sme boli pred tým popredu. Boli aj otázky, či budeme hrať... Určite to bola odlišná atmosféra, ako v iných zápasoch. Čakali sme len na usmernenie od ligy,“ skonštatoval Smith, ktorý nešpecifikoval nakazených hráčov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL