Duo mladých hviezd KHL je pripravené hrať v NHL, ak sa sezóna obnoví

Útočník Kirill Kaprizov a obranca Alexander Romanov by mohli hrať v NHL už v tejto sezóne, ak by sa po prerušení spôsobenom koronavírusom obnovila. Informovali o tom The Athletic a Sportsnet.

Obom hráčom končia 30. apríla zmluvy s moskovským CSKA z KHL, a tak by mohli byť k dispozícii pre zápasy NHL, ak by sa ročník ešte obnovil a liga to tímom umožnila. Momentálne sa nováčikovské zmluvy podpisujú so štartom v ročníku 2020/21.

S Kaprizovom by radi kontakt podpísali v Minnesote, ktorá ho draftovala v roku 2015 z celkového 135. miesta.

„Rozprával som sa priamo s Kirillom a chápe, ako veľmi ho chceme,“ poznamenal generálny manažér Bill Guerin, ktorý ešte vo februári vyslovil na hráčovu adresu pochvalné slová: „Je to dobrý hráč a bude tu obdobie na prispôsobenie sa, ale má úžasný talent a množstvo schopností.“

Práva na Romanova zase patria Montrealu, ktorý si ho vybral z celkového 38. miesta na drafte v roku 2018. Generálny manažér Marc Bergevin sa pred pár týždňami vyjadril, že by ho chcel vidieť hrať v NHL v budúcom ročníku.

„Nediskutoval som o tom s Montrealom, ale budem, keď ten čas príde. Práve teraz by som bol radšej, ak by hral už v tejto sezóne. Na čo sedieť a čakať do októbra? Určite sem prichádza. Bude z neho hráč NHL, a tak je to len otázkou kedy,“ uviedol jeho agent Dan Milstein.

Dvadsaťdvaročný Kaprizov odohral v tejto sezóne KHL 57 zápasov, v ktorých strelil 33 gólov a nazbieral dokopy 62 bodov. O dva roky mladší Romanov si v 43 stretnutiach pripísal sedem asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL