Blue Jackets podpísali zmluvu už aj s druhým brankárom. Lukratívnejšiu

Menej ako týždeň po tom, čo si Columbus upísal na ďalšie dva roky brankára Joonasa Korpisala, oznámili Blue Jackets, že sa na novej dvojročnej zmluve dohodli aj s jeho partnerom Elvisom Merzlikinsom.

Kým Korpisalo podpísal zmluvu s priemerným ročným platom 2,8 milióna amerických dolárov, Merzlikins zarobí podľa podmienok novej zmluvy 4 milióny amerických dolárov ročne. Informoval o tom Chris Johnston zo Sportsnet.

Dvadsaťšesťročný Lotyš zažíval pozoruhodný nováčikovský ročník v NHL. Pred prerušením sezóny dosiahol bilanciu 13-9-8 s 92,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,35 inkasovaného gólu na zápas. Po vypršaní ročného kontraktu v hodnote 874 125 amerických dolárov mohol byť obmedzeným voľným hráčom.

„Verili sme niekoľko rokov, že Elvis Merzlikins je najlepším brankárom mimo NHL, keď ešte chytával vo Švajčiarsku. Tento rok ukázal svoje schopnosti a motiváciu byť veľmi dobrým brankárom v tejto lige. Je rýchly, atletický a motivovaný uspieť. Sme nadšení, keď vidíme, čo pre neho a náš hokejový klub prináša budúcnosť,“ vyhlásil generálny manažér Jarmo Kekäläinen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL