Mohol mať aj lepšiu zmluvu: Halák vysvetlil, prečo uprednostnil Bruins

Slovenský brankár Jaroslav Halák je šťastný, že sa s vedením Bostonu dohodol na zmluve pre ďalší ročník a je „super nadšený“, že aj naďalej bude súčasťou takej špeciálnej skupiny hráčov. Bruins boli v čase prerušenia sezóny top tímom NHL.

„Myslím si, že každý vie, že tu máme nedokončený biznis. Dúfam, že sa táto sezóna bude môcť obnoviť a že budeme môcť začať tam, kde sme prestali,“ poznamenal Halák.

Bratislavský rodák oslávi v máju 35. narodeniny a po tejto sezóne sa mohol stať jedným zo žiadaných neobmedzených voľných hráčov. Preto aj generálneho manažéra potešilo, že sa strany po dvoch rokoch nerozídu.

„Jaro v posledných rokoch skutočne dokázal, že je to chlapík, ktorého môžete využiť v akejkoľvek situácii,“ poznamenal Don Sweeney. „Rask mal pár zranení a Jaro bol schopný vykročiť. Dodáva nášmu tímu dobrú rovnováhu. Tréner Bruce Cassidy sa cíti veľmi pohodlne bez ohľadu na to, kto chytá, či je to vonku, doma alebo aký súper proti nám stojí. Dodáva nám viac flexibility.“

Halák prišiel do Bostonu v roku 2018, keď podpísal dvojročnú zmluvu s „cap-hitom“ 2,75 milióna amerických dolárov. Vďaka svojím výkonom si mohol vyslúžiť na trhu aj vyššie finančné ohodnotenie a potenciálne aj lepšiu pozíciu, ale nakoniec akceptoval ročnú zmluvu s „cap-hitom“ 2,25 milióna dolárov a bonusom 1,25 milióna dolárov, ak odchytá minimálne 10 zápasov.

„Vždy chcete myslieť na najlepšiu možnú možnosť, nie len pre seba, ale keď už ste starší a máte deti, tak musíte vždy myslieť aj na rodinu. To, že sme v Bostone spokojní, bol jeden z dôvodov, prečo sme tu chceli zostať,“ prezradil Halák.

„Nie len ja, každý by chcel vidieť, aké sú možnosti, ak vstúpite na trh s voľnými hráčmi. Ja si však myslím, že toto rozhodnutie bolo urobené na základe toho, aký skvelý tím a akých spoluhráčov tu máme. Vychádzame spolu a od môjho príchodu to bola špeciálna skupina. Nemôžem byť spokojnejší.“

Halák je síce dvojkou za Tuukkom Raskom, ale dostáva viac šancí v bráne ako typická dvojka. Za ostatné dva roky mal v drese Bruins bilanciu 40-17-8 s 92,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,36 inkasovaného gólu na zápas. Rask, pre porovnanie, mal pri bilancii 53-21-11 92,0% úspešnosť zákrokov a priemer 2,31 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL