Crosby by mohol mať najbližšie k Michaelovi Jordanovi, myslí si Recchi

Niekdajší známy útočník Mark Recchi, ktorý je od roku 2017 členom Siene slávy, verí, že pittsburgský „Tučniak“ Sidney Crosby má najbližšie k prirovnaniu s basketbalovou legendou Michaelom Jordanom.

„Samozrejme, je tam niekoľko skvelých hráčov, ale pokiaľ ide o pracovnú morálku, tak som niekoho počul povedať, že Sidney má pravdepodobne najbližšie k Michaelovi Jordanovi s výnimkou, že nie je taký konfrontačný,“ povedal súčasný asistent trénera Penguins pre Sportsnet.

„Sidova pracovná morálka je najtvrdšia a spoluhráči nemajú na výber, musia ho iba nasledovať.“

Recchi vidí Crosbyho z prvého radu už niekoľko rokov. V Pittsburghu bol menovaný za rozvojového trénera v roku 2014 a o tri roky neskôr sa stal asistentom trénera. Obaja boli spoju aj spoluhráčmi od medzi rokmi 2005 až 2007.

„Naše tréningy sú neuveriteľne rýchle. Keď sem prídu noví hráči, tak nie sú zvyknutí trénovať v takom tempe a trvá im asi tri týždne až mesiac, kým to tempo dobehnú. Sid ho pritom vedie každý deň,“ pokračoval Recchi.

„Po tréningu sa každý deň snaží ešte v niečom zlepšiť. Je to takmer ako vedenie príkladom: ‘Chlapci, musíte sa ma držať, nasledovať ma a robiť tieto veci, čo robím, a dostaneme sa tam.’“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL