Sekera medzi hráčmi, ktorým by pandémia mohla ukončiť kariéru

Skúsený slovenský obranca Andrej Sekera strávil aktuálnu sezónu v Dallase, s ktorým sa dohodol na jednoročnej zmluve v hodnote 1,5 milióna amerických dolárov. Po sezóne tak znova môže byť neobmedzeným voľným hráčom a jeho meno sa už spája aj s potenciálnym koncom kariéry.

Čoskoro tridsaťštyriročný bojnický rodák v apríli hovoril, že momentálne pri neistej situácii svoju budúcnosť nerieši, ale chcel by ešte minimálne jeden rok v NHL stráviť. James O’Brien z NBC Sports ho však teraz zaradil k hráčom, ktorým by pandémia mohla predčasne ukončiť kariéru.

O’Brien sa zameral na starnúcich obrancov, ktorých budúcnosť je ohrozená. Najviac priestoru venoval tridsaťpäťročnému Dustinovi Byfuglienovi, o rok mladšiemu Mikeovi Greenovi a tridsaťsedemročnému Andymu Greeneovi.

Potom však spomenul aj ďalších obrancov, ktorých by sa takýmto spôsobom mohla situácia dotknúť a v tejto skupine nechýbal ani Sekera.

„Je tam veľa obrancov, ktorí by mohli ukončiť kariéru pre zdravotné dôvody alebo pre nedostatok záujmu. Pridajte k tomu vek a mohli by ste takto zaškatuľkovať Jonathana Ericssona, Jaya Bouwmeestera, Deryka Engellanda a možno aj Andreja Sekeru,“ poznamenal O’Brien.

Sekera začal svoju kariéru v Buffale, ktoré ho draftovalo v roku 2004 zo 71. miesta. Neskôr si zahral aj za Carolinu, Los Angeles a Edmonton. V tejto sezóne odohral za Stars 57 zápasov so ziskom dvoch gólov a šiestich asistencií. V kariére nazbieral 244 bodov (47+197) v 764 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL