Fehérváry: Nechcem získať Stanley Cup ako náhradník

Sezóna v nižšej AHL sa zrušila, ale slovenský obranca Martin Fehérváry má ešte stále šancu, že si v tejto sezóne hokej zahrá. Aktuálne trénuje s tým, že by pri obnovení sezóny NHL mohol dostať šancu v tíme Washington Capitals.

„Volal mi z Washingtonu riaditeľ pre rast a vývoj hráčov. Zdôraznil mi, že mám trénovať a udržiavať sa. Keď sa sezóna obnoví, počítajú so mnou do kempu a do tímu, za čo som rád. Asi by som bol siedmy alebo ôsmy obranca. Ťažko povedať dopredu,“ povedal Fehérváry pre denník Šport.

Pri návrate do zámoria by si chcel dvadsaťročný bratislavský rodák vybojovať šancu stať sa súčasťou zostavy. Capitals budú patriť k favoritom na Stanleyho pohár, no on by ho nechcel získať len ako piate koleso na voze.

„Nechcel by som vyhrať Stanleyho pohár ako náhradník. Rád by som ho získal ako plnohodnotná súčasť zostavy. Chcel by som aj v tejto sezóne odohrať zápasy v NHL,“ poznamenal Fehérváry.

Situácia v hokeji je neistá a pandémia by mohla ohroziť hlavne starších hráčov. Talentovaným mladíkom, ktorí by mohli byť v nasledujúcich rokoch cenovo výhodní, by mohla naopak nahrávať. A to je aj prípad Fehérváryho, ktorý má nováčikovskú zmluvu platnú do konca sezóny 2021/22.

„Uvidíme, ako to všetko zvládne manažment. Prídem pripravený, v budúcnosti chcem byť už platným hráčom v NHL. Je to môj detský sen, na ktorom dlhé roky pracujem,“ skonštatoval Fehérváry.

Fehérváryho neprekvapilo, že sa v AHL sezónu rozhodli ukončiť, pretože tímy nemajú toľko peňazí ako tie v NHL. A verí, že na rozdiel od iných líg, práve v Národnej hokejovej lige sa sezóne dohrá.

„Počul som, že by hráčov mohli zvolať koncom mája a hralo by sa od júna. Situácia okolo koronavírusu je však v Amerike stále vážna. Nikto nevie povedať nič konkrétne,“ uviedol Fehérváry, ktorý momentálne trénuje dvakrát týždenne aj na ľade. Mimo neho strieda na dennej báze posilňovanie s kondičným tréningom, hokejbalom a behmi. „Fyzicky budem určite pripravený,“ dodáva.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL