Uvidíme výmenu Frederika Andersena za Matta Murraya?

Pokiaľ ide o bránkovisko, tím Toronto Maple Lefas sa v uplynulých sezónach spájal hlavne vyriešením otázky náhradného brankára. U tímu Pittsburgh Penguins to bolo o niečo komplexnejšie. Teraz sa oba kluby spájajú v jednej špekulácii.

V zámorí sa už dlhšie hovorí o možnej výmene Matta Murraya z Pittsburghu a nedávno sa objavila myšlienka, či by nemohol zakotviť v Toronte, ktoré by vymenilo Frederika Andersena. Luke Fox z televízie Sportsnet však odporúča, aby sa takým šumom nevenovalo veľa priestoru.

Hoci si Fox myslí, že Penguins by mohlo vymeniť Murraya, nie je presvedčený o tom, že by generálny manažér Maple Leafs Kyle Dubas vnímal Murraya ako lepšieho brankára, ako je Andersen. Verí, že by pre Toronto bolo lepšie, ak by s dánskym gólmanom počkali na rokovania o novej zmluve a vtedy uvideli, na čom budú – tá aktuálna zmluvu mu končí po budúcej sezóne.

Andersen má momentálne „cap-hit“ 5,0 milióna amerických dolárov, pričom v tomto ročníku má bilanciu 29-13-7 s 90,9% úspešnosťou zákrokov. Murray zaťažuje platový rozpočet sumou 3,75 milióna amerických dolárov a po tejto sezóne, v ktorej pri bilancii 20-11-5 kryl 89,9 % striel, bude obmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL