Boudreau prirovnal Bäckströma k veľkej legende

Bruce Boudreau opustil tím Washington Capitals v roku 2011, ale jeho chvála na adresu centra Nicklasa Bäckströma asi tak skoro neskončí. A aktuálne sa na jeho adresu vyjadril mimoriadne pozitívne.

Boudreau si pre NBC spomínal na zápas Capitals z ročníka 2007/08, ktorý bol jeho prvým v pozícii hlavného trénera tímu NHL a zároveň nováčikovským pre Bäckströma. Už vtedy kormidelník vedel, že Švéd má pred sebou mimoriadnu kariéru.

„Bäckström, napriek tomu že bol v tom čase veľmi mladým hráčom, bol predurčený tomu, že z neho bude skvelý hokejista,“ povedal Boudreau. „Jeho myseľ myslela dopredu viac, ako u kohokoľvek iného.“

Bäckström strávil väčšinu svojej kariéry v tieni spoluhráča Alexa Ovečkina a ani ročník 2007/08 nebol výnimkou, keď skončil druhý v hlasovaní o Calderovu trofej za Patrickom Kaneom, kým Ovečkin získal Hartovu trofej po strelení 65 gólov.

A koho Boudreauovi najviac pripomína?

„Hráča, ktorý nie je prehnane rýchly alebo prehnane silný, hráča, ako je Brian Trottier,“ odvetil skúsený tréner.

Torttier, šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára, je považovaný za jedného z najlepších centrov všetkých čias. Ako hráč Islanders v úspešných 80. rokoch minulého storočia bol však často v tieni hráčov, ako sú Denis Potvin či Mike Bossy.

Bäckström je jedným z najlepších tvorcov hry svojej generácie a od príchodu do NHL nenazbieral nikto viac ako jeho 684 asistencií – ani Sidney Crosby, ani Joe Thornton. S 927 bodmi je v danom období piaty.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL