Ryan Miller: Ešte by som chcel dobehnúť Hašeka

Skúsený brankár Ryan Miller z tímu Anaheim Ducks nedávno priznal, že si nie je istý svojej budúcnosti v NHL. Dúfa však, že by sa táto sezóna ešte mohla obnoviť a on by dostal šancu dobehnúť Dominika Hašeka v počte víťazstiev.

Odporúčame:
Prinúti pandémia ukončiť Ryana Millera kariéru?

Miller, ktorý sa po tejto sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom a v júli oslávi 40. narodeniny, je momentálne na 15. mieste historického poradia brankár v počte vychytaných výhier s 387 triumfami. Hašek je hneď pred ním s 389 výhrami.

„Už som tam bol, už som skutočne veril, že by som mohol Dominika dobehnúť. Bolo by to pre mňa niečo špeciálne, pretože keď som prišiel do Buffala, tak som nasledoval jeho stopy a očakávania tam boli celkom veľké,“ povedal Miller pre Sportsnet.

„Bol som rád, že som bol schopný naučiť sa v Buffale, ako si vytvoriť svoj vlastný priestor a hrať moju vlastnú hru, oddeliť sa od jeho odkazu a byť iným brankárom. Snažiť sa to dosiahnuť je určite niečo, čo si užívam a stále dúfam, že sa to v tomto ročníku môže stať.“

Miller v Buffale strávil 11 sezón medzi rokmi 2002 a 2014 a je klubovým rekordérom s 284 výhrami. Hašek v tíme pôsobil v deviatich sezónach v období rokov 1992 až 2001 a s 234 víťazstvami je v klubovom poradí druhý.

Miller momentálne pôsobí ako náhradník Johna Gibsona. V tejto sezóne odchytal 23 zápasov, z ktorých deväť doviedol do víťazného konca. Ak by pokračoval v kariére, mohol by zaútočiť aj na hranicu 400 výhier, ktorú dosiahlo predtým len 13 brankárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL