Schneider nie je naivný, ale kariéru v NHL ukončiť ešte nechce

Brankár Cory Schneider povedal, že ešte vôbec nepremýšľal o tom, že by zavesil lapačku na klinec. Jeho myšlienky smerujú k dokončeniu jeho zmluvy a k snahe pomôcť tímu New Jersey Devils k víťazstvám.

Tridsaťštyriročný Američan patril v minulosti medzi najlepších brankárov ligy, no v tejto sezóne si znovu zachytal aj v nižšej AHL. V drese New Jersey zase dosiahol len 88,7% úspešnosť zákrokov a priemer 3,53 inkasovaného gólu na zápas v 13 stretnutiach.

„Mám vo svojej zmluve platné ešte dva roky a mojou povinnosťou a mojím cieľom je, aby som ich dokončil. Uvidíme, kam to bude smerovať potom,“ povedal Schneider pre ligový web.

„Nie som naivný, pokiaľ ide o tú obchodnú stránku, ale cítim, že keď chytám dobre, tak toho dokážem urobiť veľa pre náš tím na ľade aj mimo neho. A to je úloha, ktorú chcem plniť.“

Schneider, ktorý zaťažuje platový rozpočet 6 miliónmi amerických dolárov, je momentálne náhradníkom MacKenzieho Blackwooda. Ten mal v tomto ročníku bilanciu 22-14-8 s 91,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,77 inkasovaného gólu na zápas.

Scheidera do veľkej miery ovplyvnili zranenia – v roku 2016 absolvoval operáciu brušného svalstva a o dva roky neskôr operáciu bedrového kĺbu. Odvtedy sa nevedel dostať späť na vrchol svojej formy a často sa spájal s vykúpením zo zmluvy. Ak by to Devils urobili teraz, do konca ročníka 2023/24 by sa im do platového rozpočtu započítavali 2 milióny amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL