Marchand: Svetový pohár 2016 zo mňa urobil hráča iného kalibru

Útočník tímu Boston Bruins, Brad Marchand, pripisuje skutočnosť, že sa v ostatných rokoch zaradil medzi veľké hviezdy NHL, tomu, že nabral viac sebadôvery hraním s tými najtalentovanejšími hráčmi v tíme Kanady na Svetovom pohári 2016.

„Samozrejme, zisk Stanleyho pohára bude vždy ten top úspech, ale jednou z vecí, na ktoré som hrdý najviac, je, že som bol na Svetovom pohári súčasťou reprezentácie Kanady. Dostalo ma to na odlišnú úroveň, urobilo to zo mňa hráča iného kalibru,“ povedal Marchand pre Sportsnet.

Marchand vytvoril spolu so Sidneym Crosbym a spoluhráčom z Bostonu Patriceom Bergeronom prvý útok kanadskej reprezentácie, ktoré pri ceste za titulom vyprodukovala 25 bodov v šiestich stretnutiach. On samotný zaznamenal päť gólov a tri asistencie, pričom vo finále proti Tímu Európy spečatil víťazstvo.

„Predtým som si nikdy skutočne nepomyslel, že by som mohol hrať s hráčmi, ktorí boli v tom tíme. Nikdy som sa neradil do rovnakej kategórie, ako bol ktokoľvek v tom tíme. Keď som odtiaľ odchádza, cítil som sa omnoho sebavedomejšie, čo sa týka mojich schopností, mojej hry a môjho miesta v lige. To ma pozdvihlo,“ poznamenal Marchand.

V dvoch sezónach po turnaji zaznamenal 85 bodov, pričom v ročníku 2017/18 odohral len 68 stretnutí. V nasledujúcej sezóne sa stal prvým stobodovým hráčom Bostonu od ročníka 2002/03 a v hlasovaní o Hartovu trofej skončil piaty. Piate miesto v NHL mu patrí aj v počte asistencií (220) a bodov (357) získaných od začiatku ročníka 2016/17.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL