Do all-star tímu Európy by sa dostal slovenský obranný pár. Komplimentu sa nedočkal

Ryan Wilson z HockeyBuzz sa vo svojej sérii zameral na najlepšie šestky zložené z hráčov NHL podľa jednotlivých národností. Po výberoch Kanady, USA, Švédska, Fínska, Ruska, Česka a Švajčiarska prišlo aj na výber Európy. V ňom figurujú aj dve slovenské mená.

Do hybridného tímu, ktorý vznikol nedostatkom kvality zostávajúcich štátov, sa zvažovali hráči zo Slovenska, Rakúska, Dánska, Francúzska, Nemecka, Lotyšska, Holandska, Nórska a Slovinska, ktorých by podobne, ako na Svetovom pohári 2016, viedol Ralph Krueger.

Útok by tvoril slovinský center Anže Kopitar z Los Angeles, ktorého by na krídlach doplnili Nemec Leon Draisaitl z Edmontonu a Dán Nikolaj Ehlers z Winnipegu. Wilson zvažoval aj Tomáša Tatara, ale nakoniec ho lepšie čísla v hre piatich proti piatim presvedčili o Ehlersovi.

Za zmienku by podľa neho stáli z útočníkov aj Mats Zuccarello, Lars Eller, Dominik Kahun, Richard Pánik, Oliver Bjorkstrand, Zemgus Girgensens, Teddy Blueger, Michael Raffl, Michael Grabner a Pierre Edouard Bellemare.

V bráne by figuroval Nemec Philip Grubauer z Colorada, pred ktorým by stál slovenský obranný pár tvorený Zdenom Chárom z Bostonu a Erikom Černákom z Tampy. Za iné možnosti označil aj Andreja Sekeru a Korbiniana Holzera, pričom práve obrana ho v takomto Tíme Európy sklamala.

Chára už podľa Wilsona nie je ani zďaleka takým obrancom, akým bol, ale ostatné krajiny už nemajú lepšie alternatívy, pričom len Slovensko a Nemecko mali v tejto sezóne v NHL svojich obrancov. Aj preto označil túto obranu za „pravdepodobne najhoršiu v celej sérii“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL