Hráči hlasujú o formáte play-off. V hre aj turnaj o nasadzovanie

Výkonná rada Hráčskej asociácie NHL, ktorú tvorí 31 hráčov, je v procese hlasovania o návrate sezóny 2019/20 vo forme 24-tímového play-off. Očakáva sa, že toto hlasovanie bude dokončení do piatkovej noci.

Darren Dreger z TSN informuje, hráči hlasujú o formáte, ktorý počíta s postupom 12 najlepších tímov konferencie do play-off na základe percentuálnej úspešnosti zbierania bodov.

Prvé štyri tímy by hrali proti sebe vzájomné zápasy. Tímy na 5. až 12. mieste by hrali predkolo o právo vyzvať v prvom kole tímy z prvých štyroch priečok. Predkolo by sa hralo na tri víťazné zápasy, zvyšok play-off na štyri.

Podľa Chrisa Johnstona zo Sportsnet je zároveň možné, že prvé štyri tímy nebudú medzi sebou hrať len prípravné zápasy, aby sa dostali do zápasového tempa. Duely by mohli rozhodnúť o ich nasadení do prvého kola play-off. Tento plán musí byť tiež odobrený zo strany ligy i hráčov.

Pri aktuálnom návrhu by turnaj o nasadzovanie mohli hrať piati Slováci – Zdeno Chára a Jaroslav Halák z Bostonu, Erik Černák z Tampy, Richard Pánik z Washingtonu a Andrej Sekera z Dallasu. V predkole by boli aj tímy Martina Marinčina (Toronto) a Tomáša Tatara (Montreal).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL