Je divné vstupovať teraz na trh s voľnými hráčmi, hovorí známy obranca

Obranca tímu Toronto Maple Leafs, Tyson Barrie, sa po tejto sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom, ale momentálne pre krízu spôsobenú koronavírusom zostáva nejasné, kedy sa ním stane.

„Je to divný čas mieriť teraz na trh s voľnými hráčmi,“ poznamenal Barrie pre TSN. „Stále nemáme jasno v tom, ako sa to tu vyvinie. V tomto bode sa môžem koncentrovať len na to, aby som sa pripravil na hranie, ak budeme hrať, a na pomoc Torontu Maple Leafs v play-off.“

Stanleyho pohár sa typicky odovzdáva začiatkom júna a trh s voľnými hráčmi sa následne otvára 1. júla. Momentálne však nie je jasné to, kedy sa skončí aktuálna sezóny ani ako bude vyzerať platový strop v budúcom ročníku – o tom sa stále diskutuje v zákulisí.

A hoci termíny sú nejasné, Barrie má jasno v tom, čo bude hľadať, keď sa voľným hráčom stane.

„Musí to byť miesto, kde zapasujem. Myslím si, že to musí byť miesto, kde budú potrebovať niekoho, ako som ja. Dobrý tím idúci tým správnym smerom a dobrá organizácia. Myslím si, že je tam veľa tých pravých organizácií, ktoré by tie kritéria splnili,“ skonštatoval dvadsaťosemročný Kanaďan.

Barrie podpísal pred sezónou 2016/17 štvorročnú zmluvu v hodnote 22 miliónov amerických dolárov s Coloradom. Do Toronto prišiel v minulom lete. V kanadskom tíme bol s 39 bodmi najproduktívnejším obrancom, pričom v priemere hrával takmer 22 minút na zápas.

Niektorí zámorskí „insideri“ veria, že sa v budúcej sezóne nevráti do Toronto, ale ako možný adept na zisk jeho služieb sa spomína Vancouver, s ktorým sa spájal aj pred prestupovou uzávierkou. Je rodákom z Britskej Kolumbie a Canucks by mohli hľadať obrancu, ak by sa rozlúčili s Chrisom Tanevom alebo Troyom Stecherom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL