Hviezdne mená budú trénermi v novovznikajúcej lige 3ICE

E.J. Johnston sa odhodlal založiť novú hokejovú ligu 3ICE, v ktorej by sa hrávalo vo formáte troch proti trom. Ešte vlani sľúbil, že hráči a tréneri, ktorí sa jej zúčastnia, budú známe tváre. Pri výbere trénerov určite nesklamal.

Liga, ktorá by mala debutovať v júni 2021, bude zložená z ôsmich tímov, ktoré budú cestovať po Severnej Amerike a cez víkendy hrať v odlišných mestách turnaje vyraďovacím spôsobom. Hoci hráči ešte známi nie sú, mená trénerov by mohli prilákať aj dobrých hráčov.

Svoje tímy by mali viesť Grant Fuhr, Bryan Trottier, Guy Carbonneau, Larry Murphy, Angela Ruggiero, John LeClair, Joe Mullen a Ed Johnston.

„Očakávame, že budeme schopní mať veľa vzrušujúceho hokeja. Ešte viac, ako je v NHL počas predĺžení, pretože pôjdeme po rýchlosti a šikovnosti, a tiež budeme mať odlišné pravidlá, ktoré to umožnia vo väčšej miere,“ poznamenal komisár ligy Craig Patrick.

Formát by mal vyhovovať drobnejším a rýchlejším hokejistom, ktorí majú šikovné ruky. Zápasy budú vysielané na CBS Sports v Spojených štátoch amerických a na TSN v Kanade. Pozostávať budú z dvoch osemminútových polčasov, pri ktorých sa čas pri prerušení nebude zastavovať. Nebude sa ani vylučovať, fauly budú trestané trestnými strieľaniami.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL