Mohli by Sharks vymeniť útočníkov so zvučnými menami?

Nedávno sa Kevin Kurz z The Athletic zaoberal možnosťou toho, či by tím San Jose Sharks nemohol vymeniť kľúčových útočníkov Tomáša Hertla alebo Kevina Labanca.

Zámorský odborník si nemyslí, že by sa kalifornský tím rozhodol vymeniť Hertla s jeho priemerným ročným platom 5,625 milióna amerických dolárov, ale myslí si, že Labanc by mohol byť popredným adeptom na odchod.

„Jeho hodnota klesla oproti minulému roku, v ktorom si mnohí mysleli, že si zaslúži viacročný kontrakt hodný 3-4 miliónov dolárov ročne. Určite by som mu toľko neponúkol, ak by som bol v koži (generálneho manažéra) Wilsona. Arbitráž sa v tomto prípade nezdá byť vylúčená a je súčasťou dôvodu, prečo verím, že by Labanc mohol byť kandidátom na odchod, keď budú znovu povolené výmeny,“ poznamenal Kurz.

Dvadsaťšesťročný Labanc sa bude môcť po tejto sezóne stať obmedzeným voľným hráčom po vypršaní ročného kontraktu v hodnote rovného milióna amerických dolárov a má právo ísť na arbitráž. V minulom roku ochotne prijal lacnú zmluvu, aby v tomto ročníku ukázal, že si zaslúži viac.

Tento risk sa mu však príliš nevyplatil. Kým v ročníku 2018/19 zaznamenal 56 bodov (17+39) v 82 stretnutiach, v tomto ročníku len 33 bodov (14-19) v 70 dueloch. Pripísal si pritom aj 33 mínusových bodov.

Marcus White z NBC Sports si myslí, že Sharks by potrebovali vyriešiť svoju brankársku situáciu a mohli by sa pokúsiť získal Alexandara Georgieva z tímu New York Rangers. Mohol by v tom prípade byť Labanc súčasťou protihodnoty?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL