Rangers majú pretrvávajúci záujem o Puljujärviho

Mladý útočník Jesse Puljujärvi nenaplnil ako draftová štvorka očakávania v Edmontone a on sám nebol spokojný so svojou pozíciou v organizácii. Preto sa na začiatku tejto sezóny rozhodol pre návrat do Fínska. Nemuseli by sme však čakať dlho, aby sme ho znova videli aj v NHL.

Puljujärvi požiadal v lete Oilers o výmenu a vyhlásil, že si ich dres už nikdy neoblečie. K výmene nedošlo, no v drese Kärpätu sa mu darilo, keď zaznamenal 24 gólov a 53 bodov v 56 zápasoch Liigy. Vďaka tomu sa o jeho služby zvýšil záujem u iných tímov kanadsko-americkej ligy.

Už pred nejakým časom sa dvadsaťdvaročný Fín spájal s tímom New York Rangers, ktorého záujem podľa Kurta Leavinsa z Edmonton Journal stále pretrváva. Diskutovaná výmena Puljujärviho za Liasa Anderssona však nie je až taká zaujímavá pre Oilers, a tak by Rangers museli zrejme ešte niečo pridať, aby k výmene došlo.

„Rangers by sa potenciálne mohli rozlúčiť s vysokou draftovou voľbou, aby k výmene došlo. Chápem, že záujem Rangers o Puljujärviho je podstatne väčší, ako náklonnosť Oilers k Anderssonovi, ktorý je pomalý,“ poznamenal Leavins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL