DeBoer: Vegas je najlepším tímom, aký som kedy trénoval

Peter DeBoer doviedol dva rozdielne tímy do finále Stanleyho pohára, ale ani tie sa nevyrovnajú mužstvu Vegas Golden Kngihts, ktoré označil za najlepšie, aké kedy trénoval.

„Toto je ten najtalentovanejší tím, aký som mal v mojej trénerskej kariére,“ povedal DeBoer pre podcast The Chirp with Darren Millard. „Je tu skvelá kombinácia talentu, charakteru a vodcovstva.“

Golden Knights boli s bilanciou 39-24-8 prví v Pacifickej divízii, keď sa sezóna NHL prerušila pre koronavírus. DeBoer na lavičke nahradila Gerarda Gallanta 15. januára po tom, čo bol mesiac predtým vyhodený zo San Jose. Pod jeho vedením majú „rytieri“ bilanciu 15-5-2.

„Verím, že všetko, čo sa stane v hokeji, sa stane z nejakého dôvodu. Jedny dvere sa zavrú, ako tomu v mojej kariére bývalo, no druhé dvere sa otvoria s lepšou príležitosťou. Hoci bolo pre mňa ťažké opustiť San Jose 33 zápasov po tom, čo sme sa dostali do finále konferencie, vo Vegas som dostal životnú príležitosť,“ poznamenal DeBoer.

DeBoer zakotvil v tíme, ktorý sa vo svojej krátkej histórii stal veľkým rivalom San Jose, na lavičke ktorého čelil Golden Knights v dvoch intenzívnych sériách play-off po sebe. S novými zverencami je však už na jednej lodi a nemôže byť vďačnejší za príležitosť, ktorú dostal.

„Dostal som prácu vo Vegas a musel som sa chopiť skupiny mužov, ktorí má posledné tri roky neznášali. Myslím si, že ako tréner v tejto lige s takouto príležitosťou, s takýmto tímom, som skutočne vďačný, ako to všetko tento rok nakoniec vyšlo bez ohľadu na to, aké ťažké niektoré momenty boli,“ dodal tréner, ktorý do finále doviedol New Jersey (2012) a San Jose (2016).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL