NHL posúva štart 2. fázy. Tímy už vedia viac o spôsobe návratu

NHL a jej hráčska asociácia v pondelok rozposlali tímom a hráčom novinky a usmernenia týkajúce sa priblíženia sa k potenciálnemu obnoveniu ročníka 2019/20, ku ktorému by mohlo dôjsť najskôr v júli.

Podľa obežníka sa začiatok druhej fázy návratu posúva na začiatok júna, pričom konkrétny dátum štartu ani trvanie tejto fázy stále nie sú špecifikované. Obe strany pozorne sledujú aktuálnu situáciu na trhoch jednotlivých tímov ligy.

Obežník tiež rieši to, ako sa hráči budú môcť bezpečne vracať k trénovaniu. Táto fáza bude pre hráčov dobrovoľná a tí, ktorí momentálne nie sú v meste s tréningovým zariadením ich tímu, sa nevyhnutne nemusia vracať.

Ak sa hráči zo zahraničia rozhodnú pre návrat, budú musieť podstúpiť 14-dňovú karanténu, pričom ak pricestujú vlakom alebo lietadlom, budú sa musieť povinne izolovať. Pri cestách do tréningových zariadení by sa mali hráči vyhýbať verejnej doprave a zdieľaniu automobilu. Ak nebude možný iný spôsob, tímy im musia zabezpečiť auto s vodičom a s dodržaním bezpečnostných opatrení.

Vo fáze 2 budú môcť trénovať na ľade maximálne 6 hráči, pričom tréneri a iní personál bude musieť zotrvať mimo ľadovej plochy. Hráči budú musieť neustále nosiť rúška, pokiaľ budú v tréningovom zariadení, výnimkou bude len čas samotného tréningu. Využívanie sauny, výrivky alebo vane pre ľadový kúpeľ bude zakázané. Zakázané je používať všetko, čo sa zdieľa. O dezinfekciu výstroja sa bude starať tím.

Pokiaľ ide o testovanie na koronavírus, NHL bude hráčov a trénerov testovať, ak budú testy dostupné. V optimálnom prípade sa počíta s testovaním dvakrát za týždeň. Hráči by ho mali absolvovať aj dva dni pred štartom fázy. Každý deň si budú musieť merať teplotu.

O fázach tri (tréningový kemp) a štyri (návrat k hraniu) sa v obežníku nič nehovorilo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL