Abstinujúci Montgomery dúfa, že bude raz opäť trénovať v NHL

Už je to viac ako šesť mesiacov, čo Jim Montgomery dostal pre neprofesionálne správanie výpoveď ako hlavný tréner tímu Dallas Stars. Teraz vyjadril nádej, že sa jedného dňa do NHL ešte vráti.

„Dúfam v príležitosť. Nemám to však pod kontrolou a práve teraz sa koncentrujem viac na seba a moju rodinu,“ povedal Montgomery pre The Athletic.

Montgomery, ktorý bol vyhodený pre viacero prehreškov súvisiacich s alkoholom, sa menej ako mesiac po výpovedi prihlásil na protialkoholické liečenie. S odstupom času si myslí, že si výpoveď zaslúžil a je za ňu vďačný, pretože mu poslúžila ako budíček. Päť a pol mesiaca už nepil.

„Môj pád na dno mi pomohol. Preto som aj vďačný Stars. Pretože teraz mám späť svoje zdravie, svoju rodinu a neprišiel som o žiadneho blízkeho priateľa,“ skonštatoval.

Päťdesiatročný kormidelník verí, že ak by bol schopný nájsť si v lige ďalšiu prácu, tak by jeho abstinencia spôsobili, že by bol ešte lepším trénerom ako predtým.

„Nanešťastie, boli noci, ktoré som strávil robením zlých vecí. Teraz to bude čas, aby som robil tie správne veci. To zo mňa urobí lepšieho trénera aj omnoho lepšiu osobu,“ poznamenal Montgomery, ktorý doviedol Stars k bilancii 61-43-10 a k postupu do druhého kola play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL