Päť hráčov, ktorí v tejto sezóne sklamali najviac

V každej sezóne sa nájdu hráči, ktorí milo prekvapia. Tiež sa však nájdu aj takí, ktorí nenaplnia očakávania. A práve na takých sa zameral Nick Haydon, ktorý zostavil prehľad piatich najväčších sklamaní tejto sezóny.

Sergej Bobrovskij – v júli podpísal sedemročnú zmluvu za 70 miliónov dolárov s Floridou, ktorý hľadala nástupcu Roberta Luonga. Bobrovskij mal byť tým elitným brankárom, ktorého klub potreboval na zlepšenie šancí na play-off. On však doteraz dosiahol bilanciu 23-19-6 s 90,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,23 inkasovaného gólu na zápas. Prezentoval sa nevyrovnanými výkonmi a Panthers začali dávať viac priestoru Chrisovi Driedgerovi, ktorý sa prezentoval podstatne spoľahlivejšími výkonmi.

Jeff Skinner – keď ho Buffalo získalo v roku 2018 od Caroliny, očakávania boli vysoké a on ich v minulom ročníku naplnil, keď strelil 40 gólov v 82 dueloch. Následne podpísal osemročný kontrakt za 72 miliónov dolárov a teraz je v najhoršej sezóne svojej kariéry, keď vyprodukoval len 14 gólov a 9 asistencií v 59 dueloch.

P.K. Subban – do New Jersey prišiel ako veľká letná posila, no tak, ako nič nevychádzalo Devils, nevychádzalo ani Subbanovi. V 68 zápasoch zaznamenal len 7 gólov a 11 asistencií, čo je najmenej od vstupu do ligy. Nazbieral aj 21 mínusových bodov, čo je tiež najhoršie číslo jeho kariéry. O puk prišiel 65-krát, pričom ho získal len 19-krát. Vo svojej zmluve má platné ešte dva roky s 9-miliónovým „cap-hitom“.

Matt Duchene – aj Duchene sa zaradil medzi top posily posledného leta. Boj o jeho služby vyhral Nashville, ktorý s ním podpísal sedemročnú zmluvu za 56 miliónov dolárov. V prvej sezóne sa mu však nedarilo posilniť ofenzívu, keď v 69 zápasoch zaznamenal 13 gólov a 29 asistencií. V tímy bol tretím najproduktívnejším hráčom a bodový priemer má tretí najnižší od ročníka 2011/12. Problémom bola aj jeho nevyrovnanosť výkonov. V decembri a vo februári strelil len po jednom góle.

Alex Galchenyuk – z Montrealu bol vymenený do Arizony, v ktorej sa mu v ročníku 201819 nedarilo ideálne. Potom ho získal Pittsburgh za Phila Kessela. Očakávalo sa, že bude hrať po boku Jevgenija Malkina. Očakávania sa nenaplnili, zaznamenal 5 gólov a 12 asistencií v 48 dueloch a neskôr bol vymenený do Minnesoty. Tam sa jeho výkony jemne zlepšili, ale všetky obavy nezmazali. Po tejto sezóne sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší trojročný kontrakt v hodnote 14,7 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL