Blashill zostane trénerom Detroitu. Yzerman poslal odkaz jeho kritikom

Tím Detroit Red Wings potrebuje posilniť každý post vo svojom mužstve. Niektorým ľuďom však nie je po vôli tréner Jeff Blashill. Generálny manažér Steve Yzerman prívržencov jeho vyhodenia v stredu nepotešil.

„Nemám žiadne plány urobiť v tomto období trénerskú zmenu,“ prezradil Yzerman pre WXYZ. „Myslím si, že Jeff odviedol dobrú robotu. Červené krídla sú v prestavbe.“

Generálny manažér nechcel prezradiť, či Detroit už aktivoval opciu v Blashillovom kontrakte pre budúci ročník, ale daj jasne najavo, že nateraz súčasný tréner v tíme zostáva.

„Jeff bude hlavným trénerom tohto mužstva a my urobíme všetko, čo budeme môcť, aby sme sa uistili, že hlavným trénerom tímu zostane,“ poznamenal.

Yzerman má tiež odkaz pre ľudí, ktorí kritizujú Blashilla. Verí, že hlavným problémom Red Wings je skladba mužstva a nie muž, ktorý stojí za hráčmi na lavičke.

„Úprimne, my potrebujeme zlepšiť naše mužstvo, až potom môže niekto kritizovať alebo hodnotiť tento trénerský zbor. Potrebujeme zlepšiť mužstvo,“ skonštatoval nástupca Kena Hollanda.

Blashill má za sebou piatu sezónu v pozícii hlavného trénera Detroitu. V prvej sezóne ho doviedol do play-off, kde púť tímu skončila v prvom kole. Následne sa tím zaradil medzi tie najhoršie v NHL. Yzerman sa stal jeho generálnym manažérom minulý rok v apríli.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL