Caroline sa nepáči formát play-off, Boston je tiež sklamaný

Dva tímy hlasovali proti obnoveniu ročníka s navrhovaným formátom play-off, do ktorého sa zapojí 24 tímov. Jedným z nich bola Carolina, ktorej hlavný tréner v stredu vyjadril otvorene svoj názor. V podobnom tóne sa však vyjadroval aj prezident Bostonu, ktorého tím za formát hlasoval.

„Myslím si, že najväčším problémom, ktorí pociťujeme, a to najmä naši chlapci, je, že prečo sme vôbec hrali tých 68 zápasov? Na čo sme tak dreli? Väčšina sezóny bola za nami a oni to všetko odhodia,“ povedal Rod Brind’Amour pre ESPN. „Myslím si, že tak sa teraz cítime. Svojím spôsobom oprávnene.“

Hurricanes boli vo Východnej konferencii na pozícii prvej divokej karty s 81 bodmi získanými v 68 dueloch a spolu s Tampou hlasovali proti formátu, ktorý spôsobí, že sa v kvalifikačnom predkole stretnú s Rangers. Newyorský tím bol pred prerušením vo forme a po 70 zápasoch mal na konte 79 bodov. Preto by podľa kormidelníka Caroliny bolo lepším riešením odohrať ešte pár zápasov základnej časti a následne tradičné play-off so 16 tímami.

„Prečo nepreniesť body, ktoré ste už mali? Ak by sme hrali ešte päť, šesť, sedem zápasov, mohli sme poľahky dorovnať počty zápasov, ktoré odohrali všetky tímy, a to by bolo naše predkolo. Zobrali by sme svoje body a uvideli by sme, ako by sme nakoniec skončili,“ poznamenal Brind’Amour.

Boston nebude musieť ako víťaz základnej časti riešiť podobné problémy s predkolom ako Carolina, ale jeho sa dotkne mini turnaj, v ktorom sa bude rozhodovať o nasadení prvých štyroch tímov do prvého kola play-off. Kým v bežnom play-off by mal istotu výhody domáceho ľadu až do finále, teraz mu najlepšiu pozíciu môžu ukradnúť Tampa Bay, Washington či Philadelphia.

„Je sklamaním, že s tým, čo bol náš tím schopný dosiahnuť v prvých 70 zápasoch, bude mať pozíciu pre play-off určenú trojzápasovým turnajom,“ uviedol Cam Neely pre NBC Sports.

Bruins mali v základnej časti bilanciu 44-14-12 a ako jediný tím dokázal dosiahnuť stobodovú métu. V súvislosti s návratom po dlhom voľne sú označovaný za tím, ktorý by na to mohol doplatiť na rozdiel od mladších mužstiev, ktoré by sa mohli rozbehnúť rýchlejšie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL