Nespravodlivé play-off? Musíme byť za túto príležitosť vďační, tvrdí Chára

Prezident Bostonu Cam Neely bol sklamaný z toho, že Bruins budú musieť bojovať o nasadenie v play-off napriek tomu, že získali Prezidentovu trofej. Oponentov play-off s 24 tímami je však viacero. Zdeno Chára uznáva, že formát nemusí byť 100% spravodlivý, ale treba vďačiť aj zaň.

„Nemôžete za to skutočne nikoho obviňovať alebo pociťovať nespravodlivosť. Pre nás by malo platiť, že musíme byť vďační za príležitosť, ktorú dostávame,“ povedal slovenský obranca pre Sportsnet.

„Keď sa na veci pozriete z perspektívy reálneho života, na to, čím si prechádzajú rodiny iných, podniky... Nie každý dostane rovnakú šancu. Veľa ľudí príde o množstvo finančnej podpory, podniky krachujú a nikdy nedostanú rovnaké príležitosti, takže za tú našu musíme byť vďační.“

Bruins v čase prerušenia sezóny boli na čele Atlantickej divízie s osembodovým náskokom pred Tampou Bay a ako jediný tím ligy boli stobodoví. Pri navrhovanom formáte však budú musieť o svoju pozíciu v prvom kole bodovať v trojzápasovom mini turnaji s Lightning, Capitals a Flyers.

Trenčiansky rodák dodal, že stále nie je garantované, že sa nakoniec ročník aj dohrá a ak sa tak stane, tak hráči budú musieť akceptovať určitú mieru rizika, aby si mohli v tomto roku zahrať o Stanleyho pohár.

„Bude v tom zahrnuté aj riziko. Musíme len zmanažovať to, aké riziko sme ochotní akceptovať,“ skonštatoval Chára pre NBC Sports.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL