Lafreniere by mohol začať budúci ročník v Európe

Agent Alexisa Lafrenierea v tejto mimoriadnej situácii preskúmava všetky možnosti pre svojho klienta týkajúce sa ročníka 2020/21, vrátane pôsobenia v Európe. Informuje o tom Bob McKenzie z TSN.

„Kde bude Alexis Lafreniere hrať na jeseň, ak sa sezóna NHL nezačne do januára a draft nebude skôr, ako v októbri alebo novembri? Bude sa CHL hrať? Bude AHL možnosťou? V tomto bode to nevieme,“ poznamenal McKenzie.

„Jednu vec vám však môžem povedať – jeho agent Emilie Castonguay sa poobhliada po všetkých možnostiach a to zahŕňa aj sledovanie toho, či európske kluby budú fungovať v septembri a októbri.“

NHL oznámila, že draftová lotéria sa uskutoční 26. júna, ale nie je známa, kedy sa uskutoční draft samotný. Ročník 2019/20 by sa nemusel obnoviť skôr ako v auguste, čo by znamenalo, že by nový ročník mohol začať v decembri alebo v januári.

Lafreniere je označovaný za jasnú draftovú jednotku tohtoročného draftu. V 52 zápasoch, ktoré v tomto ročníku odohral v QMJHL, vyprodukoval 112 bodov. Okrem toho sa stal najužitočnejším hráčom juniorských majstrovstiev sveta, na ktorých to dotiahol s Kanadou k zlatu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL