McDavid: Oilers by nemali výhodu, ak by sa hralo v Edmontone

Kapitán tímu Edmonton Oilers, Connor McDavid, neverí, že by jeho mužstvo získalo na ľade nejakú výhodu, ak by sa ročník 2019/20 dohrával na jeho pôde.

„Povedal by som, že pravdepodobne nie. Budú to zvláštne pocity bez ohľadu na to, v akej hale budete hrať. Nezáleží na tom, či ste tam hrali stokrát alebo či ste tam nikdy nehrali,“ povedal McDavid pre Sportsnet.

„V tej aréne to bude divné, už len tým, že tam nebudú žiadni fanúšikovia, takže by som povedal, že to pravdepodobne výhoda nebude. Je to však len môj názor.“

Ligový komisár Gary Bettman v utorok oznámil, že liga sa potenciálne obnoví s formátom play-off, do ktorého sa zapojí 24 mužstiev. Tie budú rozdelené do dvoch dejísk po 12 tímov.

Edmonton patril medzi desať lokalít, ktoré NHL zvažuje, ale zástupca komisára Bill Daly povedal, že hoci by liga chcela mať jedno dejisko aj z Kanady, 14-dňové povinná karanténa by tomu mohla zabrániť.

Premiér Alberty Jason Kenney v stredu vraj požiadal kanadského premiéra Justina Trudeaua, aby odstránil cestovné obmedzenia, aby sa Edmonton mohol stať dejiskom zápasov NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL