Landeskog: MacKinnon by mal vyhrať Hartovu trofej

Kapitán tímu Colorado Avalanche, Gabriel Landeskog, verí, že by jeho spoluhráč Nathan MacKinnon mal získať cenu pre najužitočnejšieho hráča tejto sezóny po dominantných výkonoch, ktoré v nej predvádzal.

„Myslím si, že by mal vyhrať Hartovu trofej a myslím si, že už ju mal získať aj pred pár rokmi, keď bol vysoko,“ povedal Landeskog pre Sportsnet. „Viem, že Taylor Hall mal vtedy skvelú sezónu a svojou vôľou dostal Devils do play-off, ale to isté dokázal Nate s našim mužstvom.“

MacKinnon bol nominovaný na Hartovu trofej v ročníku 2017/18 a v hlasovaní skončil za Taylorom Hallom. V tomto ročníku má byť opäť šancu byť finalistom, keď zaznamenal 93 bodov v 69 stretnutiach. Pomohol Avalanche držať na vodou, keď ich postihli početné zranenia, ktoré sa nevyhýbali ani kľúčovým hráčom.

„Ak sledujete, ako Nate hrá, tak je to v každom jednom zápase rozdielový hráč. Ak sme potrebovali gól, tak on bol zvyčajne hráčom, ktorý nám ho dodal,“ poznamenal Landeskog, ktorého tím mal pred prerušením sezóny bilanciu 42-20-8. Bola druhá najlepšia v Západnej konferencii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL