Ristolainen opäť kritický k Sabres. Zostane s nami aj v budúcej sezóne, verí tréner

Rasmus Ristolainen sa po oznámení konca základnej časti vyjadril v negatívnom duchu o svojom tíme Buffalo Sabres. Okre iného povedal, že bude pravdepodobne jedným z prvých hráčov, ktorí budú vymenení. Jeho tréner však diskusie o jeho budúcnosti namieril iným smerom.

Fínsky obranca je už niekoľko sezóny predmetom špekulácií, ale generálny manažér Jason Botterill ho nie tak dávno označil za člena jadra mužstva. Zmluvu má platnú ešte ďalšie dva roky s priemernou hodnotou 5,4 milióna amerických dolárov.

Po skončení siedmej a opäť nevydarenej sezóny Ristolainen povedal: „Nikdy som nezažil víťaznú kultúru. Hovoríme tu o svetlej budúcnosti teraz už sedem rokov. Nie som si istý, kedy má nastať. Ja chcem vyhrávať. Či je to v Buffale alebo niekde inde... Ak sa budú diať zmeny, tak viem, že pravdepodobne budem jedným z hráčov, ktorí budú vymenení.“

Hlavný tréner Sabres Ralph Krueger medzitým povedal, že hoci budúcnosť Ristolainena v Buffale je spochybňovaná, on očakáva jeho návrat aj v budúcej sezóne.

„Chcem trénovať Rista aj v budúcej sezóne. Užil by som si jeho trénovanie. To je pravdepodobne všetko, čo k tomu potrebujem povedať,“ poznamenal. „Risto vždy príde s trochou hryzenia, ale to máme na ňom radi. Očakávam, že bude členom jadra nášho tímu aj v budúcej sezóne. “

V tej aktuálnej zaznamenal ôsmy draftovaný hráč v roku 2013 33 bodov za 6 gólov a 27 asistencií v 69 stretnutiach. Zahral si do sýtosti, keď na ľade trávil 22 minút a 48 sekúnd na zápas. Predviedol aj 203 bodyčekov a 82 blokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL