NHL spresnila, ako to bude s podmienečnými draftovými voľbami

NHL vo svojom obežníku rozposlanom tímom počas tohto týždňa špecifikovala, ako sa bude pristupovať k podmienečným draftovým voľbách, ktorých sa týka tohtoročné play-off. Zdroje to potvrdili Pierreovi LeBrunovi z TSN.

Keď NHL v utorok oznámila, že oficiálne sa sezóna dohrá s rozšíreným play-off s 24 tímami, vznikli nejasnosti o tom, či každý z týchto 24 tímov splnil požiadavku pri podmienkach, ktoré sa týkali zaistenia účasti v play-off.

Liga rozhodla, že tomu tak nebude. Za kvalifikovanie sa do play-off sa bude považovať, ak sa tímy dostanú do prvého kola. Momentálne tak túto podmienku spĺňajú len prvé štyri tímy z každej konferencie, zvyšné si zahrajú v predkole, ktoré sa z tohto pohľadu za play-off považovať nebude.

„Pri podmienkach výmen sa nebude klub považovať za kvalifikovaný do play-off, pokiaľ nepostúpi medzi 16 najlepších. Veríme, že toto interpretuje najlepšie zámery oboch strán v čase uskutočnenia výmeny,“ napísala liga podľa LeBruna.

Vancouver vymenil podmienečnú voľbu v prvom kole tohtoročného draftu do Tampy, ktoré ju následne vymenila do New Jersey. Ak by Canucks nepostúpili do play-off, voľba by sa z tohtoročného draftu odložila na ten budúci. Pittsburgh zase poslal s rovnakou podmienkou svoju voľbu v prvom kole draftu Minnesote.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL