Foligno: Tortorella bude naša výhoda proti Maple Leafs

Kapitán tímu Columbus Blue Jackets, Nick Foligno, verí, že výhodou jeho klubu v sérii kvalifikačného predkola proti tímu Toronto Maple Leafs bude hlavný tréner John Tortorella, ktorý má viac skúseností ako nováčik na lavičke kanadského tímu, Sheldon Keefe.

„Myslím si, že v skrátenej sérii bude mať výhodu tréner, ktorý pozná svoj tím najlepšie a ktorý vie, ako najrýchlejšie získať zo svojho mužstva výkonnosť. Tím, ktorý prepojí svoju myseľ so svojou identitou, bude mať výhodu,“ povedal skúsený útočník pre TSN.

Tortorella stojí na lavičke Columbusu už päť sezón. V kariére vyhral 110 zápasov play-off, dvakrát získal Cenu Jacka Adamsa a a v roku 2004 doviedol Tampu Bay k Stanleyho poháru. Práve Lightning vlani potupil – tím, ktorý vyhral v základnej časti rekordných 62 zápasov, vyradil v štyroch zápasoch prvého kola play-off.

„Dôveruje nám a tá dôvera sa buduje už niekoľko rokov. Môžete sa vrátiť k tomu videu pred sériou proti Tampe a k tomu príhovoru, ktorý na ňom mal, a presne tak sa všetci z nás cítime,“ poznamenal Foligno.

„Bral to úplne správne, pretože nikto od nás nič neočakával a my všetci sme sa cítili opovrhovaní, takže tam mal pravdu a hovoril nám: Nebudeme robiť pri týchto hráčoch krok dozadu, pôjdeme rovno do nich. A to bol veľký dôvod, prečo sme v tej sérii mali úspech.“

V tejto sezóne boli Blue Jackets oslabení o hviezdy, ktoré tím v lete opustili. Často sa vyrovnávali aj so zraneniami kľúčových hráčov. Napriek tomu dosiahli bilanciu 33-22-15.

„Poľahky sme sa mohli vychýliť z našej cesty pri tých vratkých zraneniach a pri otáznikoch, ktoré boli pred sezónou, ale my sme odviedli skvelú prácu a pokračovali sme v nej. Teraz je v šatni dôvera. Keď máte takého trénera, ktorý z vás dokáže dostať emócie, ale aj praktickosť, tak je to pre vás obrovský prínos,“ dodal Foligno.

Takto vyzeral spomínaný príhovor z minulého roka:




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL