Generálny manažér Senators bude zaneprázdnený. Čo urobí s Andersonom a Duclairom?

Tím Ottawa Senators patrí medzi tie, ktoré už teraz môžu myslieť na budovanie nového mužstva. John Matisz dokonca avizuje, že Pierre Dorion by mohol byť tým najzaneprázdnenejším generálnym manažérom po tejto sezóne.

Tím z hlavného mesta Kanady má až 13 hráčov s končiacimi zmluvami – sedem potenciálnych obmedzených voľných hráčov a šesť neobmedzených. Zároveň má klub k dispozícii až 13 volieb na tohtoročnom drafte, z toho sedem v prvých dvoch kolách.

Medzi hráčom s končiacimi zmluvami sa radia aj skúsený brankár Craig Anderson a šikovný krídelník Anthony Duclair, ktorý má aj právo prihlásiť sa na arbitráž. Špekuluje sa, že Anderson by mohol prísť naspäť pod jednoročnou zmluvou. Aj Duclair by mohol dostať len krátkodobý kontrakt, aby dokázal, že úspešná sezóna nebola len náhodou.

„V poslednom čase je v Ottawe relatívne ticho – a to je dobrá vec. Po rokoch kontroverzie je tam pokoj a fanúšikovia môžu začať vidieť svetlo na konci tunela,“ poznamenal Matisz.

Matisz označil Bradyho Tkachuka, Thomasa Chabota a Colina White za samozrejmé súčasti dlhodobých plánov Senators. Slušnú skupinu nádejí zase vedú Josh Norris, Erik Brannstrom, Drake Batherson, Alex Formenton, Logan Brown a Jacob Bernard-Docker.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL