Tri vysoko nasadené tímy, ktoré môžu v predkole naraziť

Formát play-off s 24 tímami dodal nový život tímom, ktoré by pri štandardnom formáte boli mimo hry. Unikátne predkolo na tri víťazné zápasy im však dá možnosť zaskočiť nasadené tímy. Matt Teague vybral tri, ktoré by na tento formát mohli doplatiť najpravdepodobnejšie.

Pittsburgh

Nasadenie: 5. tím Východnej konferencie
Bilancia proti Canadiens: 2-1
Gólový diferenciál: 8-7 pre Penguins

Tímy sa báli sérií na dva víťazné zápasy pre hráčov, ako je brankár Montrealu Carey Price, ktorý dokáže ukradnúť výhry. Penguins dáva séria na tri víťazné zápasy len o niečo menej miesta na chyby. Je ťažké predpovedať, v akej forme sa vráti, no Price mal v tomto ročníku 92,9% úspešnosť zákrokov v zápasoch proti Pittsburghu. Penguins nehrá zase do karát neutrálny ľad, keďže doma sa im darilo, kým na ceste boli priemerní. Canadiens i Priceovi sa zase viac darilo vonku. Pittsburgh by však v sérii mohol byť konečne zdravý a tiež bude mať motiváciu po minuloročnom vypadnutí s Islanders.

Edmonton

Nasadenie: 5. tím Západnej konferencie
Bilancia proti Blackhawks: 1-2
Gólový diferenciál: 10-9 pre Blackhawks

Chicago má ďaleko od tímu, ktorý v minulej dekáde vyhrával Stanleyho poháre, ale stále má hráčov, ktorí vedia, ako vyhrávať dôležité zápasy a talenty, ktoré vedie rozhodovať zápasy. Patrick Kane patrí k hráčom, ktorí podávajú svoje top výkony v play-off. Oilers síce skončili 11 bodov pred Chicagom a majú lepšie mužstvo, ale z play-off nemajú také skúsenosti. Veteráni Blackhawks pritom dostali šancu oddýchnuť si, čo by im mohlo prospieť, hoci sa očakáva, že im tiež bude trošku dlhšie trvať, kým sa rozbehnú. Séria by to mala byť veľmi zaujímavá.

Carolina

Nasadenie: 6. tím Východnej konferencie
Bilancia proti Rangers: 0-4
Gólový diferenciál: 17-9 pre Rangers

Carolina hlasovala proti formátu a vedela, prečo to robí. Rangers sú k nej bližšie, ako tabuľkové postavenie naznačuje a dokonca vyhrali všetky štyri vzájomné zápasy. New York od ročníka 2017/18 dokonca vyhral 10 z 12 vzájomných zápasov a prestrieľal Hurricanes 49:29. Problémom pre Carolinu môžu byť brankári – Igor Šesťorkin chytal po debute v NHL skvelo a aj Henrik Lundqvist to na Hurricanes vie – v troch dueloch kryl 94,9 % striel. Potom sú tu Artemij Panarin a Mika Zibanejad, ktorí v štyroch vzájomných dueloch nazbierali kombinovane 16 bodov. Silné presilovky Rangers by mohol pomôcť utlmiť Dougie Hamilton, ktorý by sa mal vrátiť do akcie. Výhodou pre nasadený tím môže byť aj väčšia hĺbka zostavy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL