Yzerman: Teraz sa ukáže, kto chce byť skutočne hokejistom

Tím Detroit Red Wings má za sebou najhoršiu sezónu od nástupu platového stropu, keď v 71 zápasoch získal len 39 bodov. Patrí tak medzi sedmičku klubov, ktoré už do obnoveného ročníka nezasiahnu.

Mužstvo „Červených krídel“ nebolo spolu od 12. marca, keď sa NHL rozhodla prerušiť ročník pre šírenie koronavírusu. Jeho hráči nebudú mať možnosť ani využívať tréningové kempy, ako 24 tímov zahrnutých do rozšíreného play-off. Je nejasné, kedy by spolu mohli trénovať. Pre mnohých to bude výzva, ktorá podľa generálneho manažéra ukáže ich charakter.

„Dozvieme sa, kto chce byť skutočne hokejistom. Chlapci, ktorí budú chcieť trénovať, si nájdu spôsob. Chlapci, ktorí sa budú chcieť zlepšiť, si nájdu spôsob. A my im poskytneme zdroje, aby to mohli robiť,“ povedal pre ligový web Steve Yzerman. „Veľa bude záležať na motivácii týchto chlapcov.“

Hlavný tréner Jeff Blashill sa snaží zo situácie vyťažiť čo najviac. Chce sa zamerať na identifikovanie silných a slabých stránok každého hráča, aby sa maximalizoval ich potenciál.

„Bude to skvelá príležitosť mať viac času ako kedykoľvek predtým na maximalizovanie našich tiel a maximalizovanie našej hry. Na to sa zameriame a pre našich mladých hráčov to bude skutočne dôležité,“ poznamenal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL