Foligno varuje pred možným konfliktom medzi hráčmi a NHL

Útočník tímu Columbus Blue Jackets, Nick Foligno, varuje pred tým, že ak NHL požiada hráčov vrátiť sa k hraniu bez toho, aby sa mohli vídať so svojimi rodinami, dôjde medzi oboma stranami ku konfliktu.

Dlho sa hovorí o tom, ako by to mohlo vyzerať, keď sa hráči vrátia k svojím tímom, aby dokončili sezónu 2019/20 v jednom z vybraných miest, kde budú izolovaní hráči 12 klubov bojujúcich vo vyraďovacích bojoch o Stanleyho pohár.

„Ak by mi niekto povedal, že nemôže vidieť svoju rodinu, tak by tam v určitom bode došlo k hádke,“ povedal Foligno pre Winnipeg Sun.

Kapitán „modrokabátnikov“ má svoje dôvody, prečo by nechcel opúšťať svoju rodinu na dlhší čas. Jeho dcéra Milana má od narodenia srdcovú vadu a jeho syn Hudson prežil vážny prípad zápalu pľúc. Obáva sa, že ak by sa rozhodol uprednostniť pred návratom rodinu, pozeralo by sa na neho v zlom.

„Ak sa nectite bezpečne na to, aby ste sa vrátili, myslím si, že tam musí byť nejaká cesta pre takých hráčov, aby neboli hanobení. Tak, aby sa nikto na vás nepozeral napriaznivo, lebo ste sa nechceli vrátiť. Nemyslím si, že by sa tak na vás niekto pozerať mal,“ dodal Foligno.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL