5 hráčov, ktorí by mohli byť rozhodujúci v predkole play-off

Vyraďovacie boje sezóny 2019/20 budú zahŕňať viac veľkých hviezd, ako zvyčajne, vďaka rozšírenému formátu, ktorý počíta s 24 tímami. Pre 16 z nich sa boj začne v predkole. Ktorí menej hviezdni hráči by v ňom mohli byť pre svoje tímy rozhodujúcim faktorom?

Na túto otázku sa zameral Josh Gold-Smith, ktorý priniesol prehľad piatich menej hviezdnych hráčov, ktorí majú šancu stať sa rozdielom v sériách na tri víťazné zápasy:

Kailer Yamamoto, Edmonton – Oilers majú v zostave super hviezdy Connora McDavida a Leona Draisaitla, ako aj hviezdneho Ryana Nugent-Hopkinsa. Chicago by však urobilo chybu, ak by zabudlo na Yamamota. Dvadsaťjedenročný krídelník zaznamenal 11 gólov a 26 bodov v 27 zápasoch tejto sezóny. Po decembrovom povolaní do prvého tímu sa mu okamžite darilo a v play-off by mohol využiť to, že pozornosť súpera bude smerovať najmä na vyššie spomínané trio.

Jason Zucker, Pittsburgh – jeho produktivita je na zostupnej dráhe od ročníka 2017/18, ale po výmene si sadol so Sidneym Crosbym a v 15 zápasoch si pripísal šesť gólov a šesť asistencií. Aj jeho čas na ľade sa zvýšil oproti tomu, čo mal v Minnesote – takmer o dve minúty. Väčšinu pozornosti Montrealu budú zaberať Crosby, Jevgenij Malkin a Kris Letang, a tak by Zucker mohol byť veľkou hrozbou. Aj vtedy, ak by sa Jake Guentzel vrátil zo zranenia do prvého útoku.

Mikael Granlund, Nashville – hoci strieda lepšie obdobia s horšími, ukázal už, že vie byť efektívnym hráčom. Ak by ho Arizona prehliadala, mohla by na to doplatiť. Granlund ukončil základnú časť s iba 17 gólmi a 30 bodmi v 63 zápasoch, ale od konca decembra do konca februára ukazoval, čo dokáže, keď je vo forme – v 26 zápasoch strelil 13 gólov. Pomohla mu aj zmena trénera, od ktorej strelil 11 gólov. Roman Josi, Ryna Johansen, Filip Forsberg a Matt Duchene by mohli pútať viac záujmu zo strany súpera, čo by mohlo Granlundovi vyhovovať.

Pavel Bučnevič, Rangers – pomohlo mu, že hral po boku Miku Zibanejada, ale to nebol jediný dôvod pre jeho úspechy v tejto sezóne. Dokonca hral lepšie bez švédskej hviezdy. Základnú časť končil vo forme, keď si pripísal 21 bodov v posledných 21 zápasoch. Súper New Yorku, Carolina, bude mať čo robiť s bránením Zibanejada a Artemija Panarina, čo by mohlo dať priestor na zažiarenie práve Bučnevičovi.

Mikael Backlund, Calgary – Calgary má v zostave nebezpečných ofenzívnych hráčov, ako sú Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk, Sean Monahan či Elias Lindholm. Winnipeg bude mať čo robiť, aby si s nimi poradil. To by mohlo otvoriť dvere Backlundovi, ktorý v posledných 14 zápasoch základnej časti viedol tím s 10 gólmi a 19 bodmi. Okrem toho je spoľahlivý aj v defenzívnej práci.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL