Prečo Halák radšej neskúsil trh s voľnými hráčmi? Toto sú moje plány, hovorí

Slovenský brankár Jaroslav Halák si po nevydarenom konci pôsobenia na Long Islande v Bostone opäť urobil dobré meno. Na trhu s voľnými hráčmi mohol byť jedným z najžiadanejších brankárov, čo mu mohli priniesť lepšiu pozíciu i viac peňazí. Prečo nakoniec radšej podpísal s Bruins novú jednoročnú zmluvu?

„Nachádzame sa v zložitom období. Nikto nevie, čo bude v ďalších dňoch, nielen v ročníku. Dlho som nad tým premýšľal. Mám rodinu, dve deti. Cítim sa dobre v situácii, v ktorej som. Preto som nechcel nič meniť,“ povedal Halák pre denník Šport.

„V Bostone som strávil dve sezóny. Máme tu s rodinou zázemie. Skvele vychádzame so spoluhráčmi, máme výborné mužstvo, ktoré môže vyhrať každý zápas a získať Stanleyho pohár. Minulý rok sme boli od neho jedno víťazstvo. Máme dostatok motivácie, aby sme spravili posledný krok. Nemal som prečo rozmýšľať nad niečím iným.“

Bratislavský rodák oslávil v máji už 35. narodeniny. Už je teda vo veku, keď sa s jeho menom budú spájať aj reči o možnom konci kariéry. On však plánuje chytať aj po skončení novej zmluvy.

„Úprimne poviem, že som ešte nad podobnou otázkou nepremýšľal. Stále mám chuť hrať hokej na najvyššej úrovni. Som veľmi súťaživý typ, chcem vyhrať každý zápas. Ak mi vydrží zdravie, plánujem byť ešte v NHL pár rokov,“ skonštatoval Halák.

Boston sa stal v tejto sezóne držiteľom Prezidentovej trofeje a inkasoval tiež najmenej gólov spomedzi všetkých tímov NHL, vďaka čomu sa Halák s Tuukkom Raskom stali držiteľmi Jenningsovej trofeje. Slovák ju pritom získal už druhýkrát.

„Je to pocta pre oboch brankárov. Musím však v prvom rade vyzdvihnúť spoluhráčov. Celý tím výborne bráni, bez nich by to nebolo možné. Trofej s Tuukkom je výsledkom celého mužstva, nielen našich výkonov,“ poznamenal Halák, ktorý zároveň drží palce Raskovi, aby získal aj ďalšiu brankársku trofej, Vezinovu.

Halák mal v tomto ročníku bilanciu 18-6-6 s 91,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,39 inkasovaného gólu na zápas. Rask pri bilancii 26-8-6 kryl 92,9 % striel a v priemere inkasoval 2,12 gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 06. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL