Fabbri je vďačný za šancu, chce zostať v Detroite

Robby Fabbri a tím Detroit Red Wings ešte nezačali rokovať o novej zmluvy, ale mladý útočník dúfa, že zostane dlhodobou súčasťou tímu. Povedal to pre The Detroit News.

„Od prvého dňa je tu v Detroite všetko skvelé. Je to skvelá organizácia, skvelá skupina hráčov a mám tu skvelú príležitosť, takže je to definitívne miesto, v ktorom chcem byť a hrať čo najdlhšie budem môcť. Bol som tu schopný oživiť kariéru, oni mi dali tú šanci. Nemohol by som byť šťastnejší,“ povedal Fabbri.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan, ktorý sa môže stať obmedzeným voľným hráčom, bol vymenený do Detroitu 6. novembra zo St. Louis. V 52 zápasoch v novom drese nazbieral 31 bodov za 14 gólov a 17 asistencií.

Fabbri, ktorého Blues draftovali z 21. miesta v roku 2014, odohral v predošlých troch sezónach pre zranenia kolena len 83 zápasov. V ročníku 2017/18 nehral vôbec. Vlani v play-off odohral 10 z 26 zápasoch vedúcich k Stanleyho poháru. V ostatných bol zdravým náhradníkom.

„Určite je to frustrujúce. Ak sa opýtate hociktorého hráča, ktorý nehráva v každom zápase alebo putuje zostavou sem a tam, každý by chcel hrať a prispievať svojou mierou. Moje pôsobenie v St. Louis bolo skvelé, mám odtiaľ veľa dobrých spomienok a rozišli sme sa v dobrom. Som však veľmi šťastný, ako sa nakoniec sezóna vyvinula,“ poznamenal.

„V Detroite som dostal príležitosť a to bolo to, čo som už nejaký čas chcel, chcel som jednoducho len znova hrať, chcel som byť opäť pravidelnou súčasťou zostavy a keď som túto príležitosť dostal, vedel som, že ju len tak nepremárnim.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL