5 brankárov, ktorí by mohli „ukradnúť“ sériu v predkole play-off

16 tímov môže v lete bojovať o osem voľných pozícii v prvom kole tohtoročného play-off. Niektoré z nich sa pritom budú spoliehať na svojich brankárov viac ako iné. Brandon Maron pripravil prehľad piatich brankárov, ktorí by mohli byť rozhodujúci pre víťazstvo v sérii.

Connor Hellebuyck, Winnipeg – bol chrbtovou kosťou úspechov Jets v tejto sezóne a mohol by ňou byť aj v sérii proti Calgary. Proti Flames hrali v tejto sezóne len raz a vyhrali 2:1 po predĺžení aj vďaka Hellebuyckovi, ktorý zneškodnil 29 z 30 striel. Prestávka dala adeptovi na Vezinovu trofej šancu zregenerovať sily a taktiež sa mohli zotaviť aj hráči pred ním.

Carey Price, Montreal – tímy sa báli, že by v skrátenej sérii mohol mať výhodu tím, ktorý má v zostave takého hráča, ako je Price. V tejto sezóne zaostával za očakávaniami, ale čelil aj druhému najvyššiemu počtu vysoko nebezpečných striel v lige. Navyše, vie, ako vystupňovať svoje výkony v dôležitých zápasoch. Mohol by to predviesť aj v sérii proti Penguins?

Sergej Bobrovskij, Florida – patrí medzi sklamania sezóny a po podpise druhej najlukratívnejšej brankárskej zmluvy v NHL súčasnosti zažíval najhorší ročník v kariére. V zápasoch proti Islanders si síce pripísal dve prehry, ale výkonmi nesklamal – kryl 34 z 36 striel a 27 z 29 striel.

Jacob Markström, Vancouver – táto sezóna bola jeho najlepšia v kariére predtým, ako sa zranil. Voľno mu dalo šancu zregenerovať. Proti Minnesote chytal v tomto ročníku trikrát, ale len raz bol úspešný, keď zastavil 23 z 24 striel. V ďalších dvoch prípadoch inkasoval štyri góly z 37 striel a tri góly z 28. Ak by Canucks nedokázali potlačiť útok Wild, bude na Markströmovi, aby vykročil.

Elvis Merzlikins, Columbus – nie je jasné, ako Blue Jackets pristúpia k bránkovisku, keďže majú dvoch schopných brankárov. Ak by dostal pred Joonasom Korpisalom prednosť Merzlikins, mohol by potrápiť Toronto, ktorému ešte nečelil. Ukázal už však, že keď treba, dokáže v ktoromkoľvek momente zabrať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL