Títo hráči by mali opustiť Sharks. Bude medzi nimi aj Thornton?

Kevin Kurz z The Athletic sa pozrel na niektoré z mien hráčov San Jose Sharks, ktoré by mohli v kalifornskom tíme zotrvať a ktoré by ho naopak mohli opustiť. Medzi spomínanými nemohol chýbať ani veterán Joe Thornton.

Kurz očakáva, že z klubu odíde Jonny Brodzinski a pravdepodobne aj Dalton Prout. Osud ďalších dvoch hráčov bude závisieť od iných rozhodnutí manažmentu. Pokiaľ nebude vymenený Brent Burns, Tim Heed pravdepodobne bude hrať niekde inde. To isté sa týka Aarona Della, ktorému môže zabrániť v zotrvaní to, ak Sharks nevymenia Martina Jonesa.

Zranenie pravdepodobne zabráni výmene Melkera Karlssona a už obe strany vraj prejavili záujem o podpísanie nového kontraktu. Na rok alebo dva si tím zrejme upíše aj Stefana Noesena, kým Brandon Davidson by mohol dostať ponuku na dvojcestnú zmluvu.

A čo štyridsaťjedenročný Thornton?

„Či sa Thornton vráti do San Jose bude závidieť od toho, či bude veriť, že klub dokáže byť konkurencieschopný. Ak Sharks urobia len pár malých transakcií bez získania niekoho významného, tak sa Thornton možno rozhodne, že mu bude lepšie v tíme, ktorý bude mať skutočnú šancu zabojovať o Stanleyho pohár,“ poznamenal Kurz.

„Nie je ťažké si predstaviť, že by silný tím dal šancu Thorntonovi prísť a byť centrom štvrtého útoku a členom druhej presilovkovej formácie pri zníženom plate, hlavne, ak zohľadníme to, že sa v budúcej sezóne pravdepodobne nezvýši platový strop.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL