Žiadna sláva: V zámorí oznámkovali Pánikovi prvú sezónu vo Washingtone

Základná časť bola prednedávnom oficiálne ukončená, a tak sa dá rekapitulovať to, ako sa v nej jednotlivým mužstvám darilo. Je to zároveň čas vystaviť hráčom vysvedčenie. V prípade tímu Washington Capitals tak teraz urobil Michael Marzzacco zo Stars & Sticks.

Capitals patria medzi tímy, ktoré si ešte zahrajú, ak by sa NHL definitívne rozhodla obnoviť ročník 2019/20. Momentálne ako líder Metropolitnej divízie čakajú na to, kto by mohol byť ich súperom v prvom kole a pripravujú sa na sériu zápasov o nasadenie.

V tomto ročníku je súčasťou základnej zostavy aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý minulý rok v lete podpísal s Washingtonom štvorročnú zmluvu za 2,75 milióna amerických dolárov ročne. Jeho výkony boli ohodnotené známkou C. Inak povedané, na vysvedčení by za ne mal dvojku.

„Pánik zaznamenal deväť gólov a 13 asistencií, aby dokopy získal 22 bodov. Od jeho presunutia do štvrtého útoku po príchode Iľju Kovaľčuka sa jeho hra zlepšila,“ poznamenal Marzzacco.

V porovnaní s inými útočníkmi klubu nedopadol dobre. Všetci mali hodnotenie lepšie: Alex Ovečkin (A+), Jakub Vrána (A+), Iľja Kovaľčuk (B-), Nicklas Bäckström (B), Lars Eller (A), Garnet Hathaway (A), Nick Dowd (A), Tom Wilson (A), Carl Hagelin (B).

Z obrancov bol rovnako hodnotený len Nick Jensen, ostatní boli hodnotení lepšie: Brenden Dillon (C+), Michal Kempný (C+), Dmitrj Orlov (B), Radko Gudas (B), Jonas Siegenthaler (B). A takto boli oznámkovaní brankári: Iľja Samsonov (A), Braden Holtby (B).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 06. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL