Bývalý český útočník NHL zavesil korčule na klinec

Skúsený útočník Martin Hanzal povedal pre jchokej.cz, že sa k hraniu profesionálneho hokeja už nevráti. Koniec hráčskej kariéry však neznamená, že od hokeja odchádza úplne.

Tridsaťtriročný český odchovanec naposledy hral v sezóne 2018/19, v ktorej absolvoval sedem duelov so ziskom gólu a asistencie v drese tímu Dallas Stars. Odvtedy mu problémy s chrbtom návrat neumožnili. Zmluva mu vyprší po tejto sezóne.

Momentálne sa Hanzal venuje podpore výchovy mládeže a aktuálne sa podieľa aj na vzniku hokejového mužstva pre krajskú ligu v Juhočeskom kraji. Spolupracuje na ňom s bratom Jiřím a Františkom Mrázkom.

„S myšlienkou prišiel Franta Mrázek. Vzali sme to ako super nápad. Okolo nás je veľa chlapcov, našich kamarátov, ktorí nehrajú vrcholovo, ale radi si predĺžia kariéru, keď dostanú možnosť hrať doma a vyhnú sa ďalekému cestovaniu,“ poznamenal Hanzal.

Hanzala draftoval v roku 2005 zo 17. miesta Phoenix. Okrem Coyotes si zahral aj za Wild a Stars. V 673 zápasoch zaznamenal 338 bodov za 127 gólov a 211 asistencií. V play-off pridal 13 bodov (5+8) v 28 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL