Boston, Buffalo i Winnipeg podpisovali nováčikovské zmluvy

Štyria hráči v rámci troch organizácií NHL v pondelok podpísali nováčikovské zmluvy.

Boston podpísal trojročnú zmluvu s obrancom Victorom Berglundom, Buffalo s obrancom Oskarim Laaksonenom a Winnipeg s brankárom Arvidom Holmom. Jets podpísali aj dvojročný vstupný kontrakt s centrom Kristianom Reichelom.

Berglund bol draftovaný Bruins v roku 2017 z celkového 195. miesta. Vlani odohral štyri zápasy za Providence v AHL so ziskom gólu a asistencie, no tento ročník strávil vo švédskom MoDo Hockey. V 52 dueloch zaznamenal 22 bodov (10+12).

Laaksonena si Sabres vybrali v roku 2017 z celkového 89. miesta. Aktuálny ročník strávil opäť v drese Ilves vo fínskej Liige. V 46 zápasoch zaznamenal dva góly a desať asistencií.

Holm bol draftovaný Winnipegom tiež v roku 2017, ale zo 167. miesta. Táto sezóna bola jeho prvá v najvyššej švédskej lige. V drese Färjestadu odchytal 31 zápasov s 91,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,27 inkasovaného gólu na zápas.

Reichel nebol draftovaný. Dvadsaťdvaročný Čech však posledné dve sezóny trávil v nižšej AHL, kde obliekal dres Manitoby, záložného tímu Jets. V tomto ročníku nazbieral 12 gólov a päť asistencií v 39 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL